Image Alt

Buitensport

What's your next adventure?

De leden van Buitensport Durf organiseren of doen mee aan activiteiten voor verschillende buitensporten. Zo kan je als je wilt elk weekend op avontuur gaan of meedoen aan een sportevenement samen met andere enthousiaste leden. Hieronder is een overzicht van wat voor soort buitensport activiteiten er worden ondernomen. Dit zijn maar voorbeelden! Durf is een plek om gelijkgestemden te vinden, gekke plannen te smeden en er op uit te gaan!

Trailruns

Een lange trailrun door de natuur is een perfecte manier om het weekend door te komen. Zo hebben leden van Durf meegedaan met de Indian Summer Ultra van 127 km in Drenthe als estafette race. In Nederland zijn er ook trails van station tot station zoals de Utrechtse Heuvelrug Trail van Driebergen-Zeist naar Rhenen.

Indian Summer Ultra 127 KM

Adventure Races

In Nederland worden adventure races georganiseerd waarbij je een halve, een hele dag of zelfs langer gaat racen om zoveel mogelijk checkpoints te pakken. Hierbij beweeg je via hardlopen, mountainbiken, kano of zelfs via een step voort en moet je zelf navigeren en de punten vinden. Een grote uitdaging waarbij je sporten combineert met nadenken. Binnen Durf zijn er een aantal leden die geregeld meedoen met de Dutch Adventure Race Series (DARS). Daarnaast gaan er geregeld leden naar het buitenland om mee te doen met meerdaagse races!

Vijf daagse adventure race in Marokko

Klimmen

Buiten klimmen is veel leuker dan in een stoffige hal of boulderhal! Bij Durf wordt geregeld een klimweekendje georganiseerd naar de Ardennen of verder. Voorklimmen op de rotsen, multipitch naar de top, het kan bij Durf.

Andere buitensporten

Zit jouw favoriete buitensport er niet bij? Durf is een open vereniging waarin leden centraal staan. Je kan altijd wel iemand vinden die met je mee gaat op het volgende avontuur!

Adventure Racing