Image Alt

Expedities

Naast de wekelijkse survivalrun is de vereniging een platform voor tripjes en expedities! Samen op avontuur in het buitenland om te gaan klimmen, boulderen, alpieneren, adventure racen, trailrunnen, surfen, mountainbiken, fiets-toeren, wildkamperen, hiken of wat voor expeditie dan ook; pitch het, of sluit aan. Met ondernemerschap en menig gelijkgestemde buitenmensen kan het allemaal.

Nooit eerder gedaan is immers geen reden om iets niet te doen! Nieuwsgierigheid, leren, ervaringen delen en samenwerken aan een avontuur zijn de hoekstenen voor een onvergetelijke tijd en een trip die je altijd al eens zou willen doen. Hands-on mentaliteit, niet bang zijn om dat stapje extra te zetten, daar kom je mee verder.

Hoe werkt dat?

Tijdens het jaarlijkse expeditie-brainstormevenement krijgt elk lid de kans om zijn of haar gedurfde ideeën te presenteren. Tijdens deze avond delen leden hun plannen voor toekomstige expedities, en anderen kunnen zich aansluiten bij de voorgestelde avonturen, variërend van het beklimmen van hoge bergen tot wandelen op de Veluwe. Elk idee, hoe verschillend ook, wordt met open armen ontvangen.

Als je niet aanwezig kunt zijn bij dit evenement, heb je de mogelijkheid om de ’trip sheet’ te raadplegen. Hier worden alle ideeën verder uitgewerkt en nieuwe voorstellen toegevoegd. Dus, of je nu op zoek bent naar je volgende avontuur of zelf een idee hebt, deel het tijdens het evenement of voeg het toe aan de ’trip sheet’. Vind medereizigers, plan samen en geniet van je komende avontuur! We kijken uit naar de foto’s.

Disclaimer: Durf is geen reisbureau

Het is belangrijk om wat achtergrondinformatie te geven over hoe Durf omgaat met trips en expedities. De expeditiezijde van Durf heeft als doel mensen samen te brengen voor onvergetelijke avonturen. Het is echter essentieel om te benadrukken dat Buitensportvereniging Durf zelf geen reisorganisatie is en bijgevolg niet verantwoordelijk is voor ongevallen tijdens reizen, enzovoort. Desondanks stimuleert de vereniging haar leden om samen buitenactiviteiten te ondernemen en biedt ze ondersteuning voor ondernemerschap.

Durf fungeert als een platform en gemeenschap voor dit soort initiatieven, waarbij de vereniging brainstormsessies organiseert en outdoor uitrusting beschikbaar stelt, indien aanwezig. Veel leden delen vrijwillig hun tips, ervaringen, adviezen en eventueel hun uitrusting.

Van deelnemers wordt verwacht actief bij te dragen aan een reis en vaak ook een rol te spelen in de organisatie, afhankelijk van hun betrokkenheid.

Laat dit je echter niet afschrikken; een trip kan ook een toegankelijke wandeling zijn. Raadpleeg de ’trip sheet’ om het niveau te bekijken. Vaak zijn er al lopende plannen en avonturen waar je vast nog bij kunt aansluiten. Het tonen van initiatief wordt beloond met glorie en mooie herinneringen!

What's your next adventure?

Jan van Willigen op hike trektocht door Nepal met Durf buff
Jan van Willigen op hike trektocht door Nepal met Durf buff