Hindernis Survivlrun Durf

Geschiedenis

Durf zet buitensport, samenzijn en uitdaging centraal. De vereniging is open voor iedereen met een voorliefde voor buitensport die samen wil trainen, activiteiten ondernemen en grenzen wil verleggen. De basissport is survivalrun, waarvoor gezamenlijke trainingen worden georganiseerd op de woensdagavond en zaterdagochtend. Er is ruimte voor beginners tot gevorderden, waarbij plezier, jezelf verbeteren en het stimuleren van anderen de basis vormt van de trainingen. Techniektraining, duurvermogen en krachttraining om tot optimaal presteren te komen. Samen hard gaan, trainen is meer dan een work-out.

Activiteiten

De vereniging beoogt daarnaast om andere activiteiten op te pakken met de daarvoor geïnteresseerde leden zoals adventure races, trailruns, hikes of expedities. Het wordt gestimuleerd om met eigen ideeën en initiatieven te komen. Nooit eerder gedaan is geen reden om iets niet te doen. Plezier, nieuwsgierigheid, het willen leren en ervaringen delen zijn handvatten voor het opzetten van activiteiten die je altijd al eens zou willen doen. Hands-on mentaliteit, niet bang zijn om dat stapje extra te zetten, daar kom je mee verder.

Ontstaan

De vereniging is mid-2019 opgezet door oud-studenten die lid waren bij S.B.V. Slopend. Na afgestudeerd te zijn miste er iets in hun leven. Dat je aan het werk bent, betekent niet dat je ’s avonds niet lekker wilt survivalrunnen. Daarom hebben ze Buitensportvereniging Durf opgericht, een vereniging die niet alleen toegankelijk is voor studenten, maar voor iedereen.

De survivalrunbaan is gebouwd op het sportpark aan de Brasserskade, naast de voetbalvereniging sv DHL. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van alle faciliteiten die aanwezig zijn, zoals kleedkamers, toiletten, parkeergelegenheid en een kantine. Het sportpark Brasserskade ligt dicht bij de A13 (afrit 8 Delft-Noord) en is daardoor goed bereikbaar met de auto. Met een ligging tussen Den Haag Ypenburg, Nootdorp en natuurlijk Delft is het trainingsterrein ook erg goed bereikbaar voor iedereen uit de omgeving.Het trainingsterrein ligt naast het Hertenkamp en het Delftsche Hout. Dit biedt ons veel groeimogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om in de toekomst hindernissen te plaatsen in de publieke ruimte. Hoe gaaf zou het zijn om een survivalrun te organiseren door het Delftsche Hout?

Met dank aan

Het bouwen van de hindernisbaan is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Delft en een donatie van het Coöperatiefonds van de Rabobank. Hiermee hebben we direct een mooie en uitdagende survivalrunbaan neer kunnen zetten, zodat we echt kunnen knallen!