Bouwen aan onze baan

Toen we in januari de baan lieten keuren, wisten we dat het slechts het begin was van heel veel moois wat nog moet komen. Stukje bij beetje werken we aan de uitbreiding van de baan om deze steeds mooier en uitdagender te maken. Afgelopen zaterdag, 11 juli 2020, was hierin een mijlpaal met het ophangen van ons eerste net.

Rondje net

De laatste touwtjes van het net vastknopen

We droomden al een tijdje over het hebben van een net, aangezien dit een hindernis is die eigenlijk niet kan ontbreken in een serieuze survivalrunbaan. Een enkele trainer wist ons een paar weken geleden al lekker te maken met een net-training zonder echt net, hier oefenden we om van onder een net erop te klimmen, met behulp van een balk en een hulptouwtje. Nu kunnen we deze getrainde skills in de praktijk brengen op ons eigen net.

Voor het ontwerp van de net-combi werd een prijsvraag uitgeschreven door de bouwcommissie. Van de winnende inzending is nu slechts het eerste stuk gebouwd, later zal deze verder worden uitgebouwd tot de combinatie hindernis die bedacht is. Echter, met het huidige begin kan er al prima getraind worden in het doen van een rondje net.

Balken ladder

A-frames vastmaken met sjorringen

Naast de net-hindernis hebben we ook gewerkt aan het maken van een balken ladder. Dit is een relatief eenvoudige hindernis, waarbij je simpelweg via een aantal balken omhoog moet klimmen om vervolgens via een aantal balken weer naar beneden te klimmen. Het leuke van het bouwen is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de bestaande natuur, door de bovenbalk halverwege aan een boom vast te maken bijvoorbeeld. Deze hindernis is nog niet helemaal afgemaakt, maar het deel wat we gebouwd hebben is mooi in een timelapse vastgelegd.

Timelapse van het bouwen