Eerste officiële Durf training is een feit!

Zaterdag 4 januari 2020 om 10 uur ’s ochtends schreef onze nog kersverse vereniging Buitensport Durf geschiedenis; de eerste officiële training vond plaats!

Deelnemers van de eerste training op zaterdag 4 januari 2020
Deelnemers van de eerste training

Bouw survivalrunbaan

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het bouwen van een eigen survivalrunbaan op het sportpark Brasserskade. Doordat menig Durf-lid (letterlijk) zijn of haar schouders er onder heeft gezet is het gelukt om in rap tempo een scala aan hindernissen uit de grond te stampen.

Van apenhang over het water, tarzanswing, korte touwtjes, swing overs, Friese- en Spaanse ruiters; het staat er. Er is zelfs een combinatiehindernis tot WiFi-combi gedoopt, omdat het filmpje van iemand die deze hindernis aflegt zo groot is in Whatsapp, dat je maar beter een WiFi verbinding kan gebruiken om hem te downloaden en te bekijken.

Keuring survivalrunbaan

Dat al het zweten, sjorren en knopen niet voor niets is geweest, werd bevestigd toen de parcourscommissie van de SBN op 28 december 2019 langs is geweest om onze survivalrunbaan te keuren. De baan is goedgekeurd! De SBN is tevreden over ons werk “goed geknoopt, alles volgens het boekje”. Daarom kon onze survivalrunbaan zonder noemenswaardige aanpassingen worden goedgekeurd. We zijn natuurlijk hartstikke tevreden met dit resultaat!

Eerste training?

Als je Durf een beetje gevolgd hebt, zul je nu misschien denken “Eerste training? Maar er werd toch al een tijdje getraind op de woensdagavonden?”. Dat is helemaal waar! Maar nu onze survivalrunbaan officieel is goedgekeurd door de SBN, kunnen we daadwerkelijk gebruik maken van de gebouwde hindernissen. Nu kunnen de trainingen pas echt een survivalruntraining genoemd worden. Immers, wat is nou een survivalruntraining als je geen swing-over doet?

Swing-overs

Wees welkom!

Ben je nieuwsgierig geworden hoe een training bij Durf er aan toe gaat? Wil je proberen of je de apenhang haalt zonder in het water te vallen? Kom gerust een keertje langs tijdens een van onze trainingen! Ook als je weinig of geen ervaring hebt met de survivalrunsport kun je langskomen en worden je de kneepjes van het vak uitgelegd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Apenhang