Image Alt

Survivalrun

Survivalrun is een opkomende sport binnen Nederland. Dit is een multi-disciplinair endurance sport (duursport) waarbij je hardlopen combineert met hindernissen, klimtechniek, en nog enkele andere disciplines zoals houthakken, kajakken en boogschieten. Elke training en wedstrijd is een uitdaging waarbij je kracht, conditie, techniek en vooral je doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld. Je trotseert hindernissen en de elementen. Al is het zomer, winter, wind, regen of sneeuw, een survivalrun gaat altijd door!

 

In weer en wind; survivalrun gaat altijd door

De strijd met de elementen is een hoeksteen van survivalrun. Zo is er geen winterstop of zomerstop voor de trainingen. Hitte, kou of regen zijn geen excuus om niet te trainen. Omdat de trainingen intensief zijn zal je het warm genoeg hebben in de winter. Is het warm in de zomer, dan worden er water elementen aan de trainingen toegevoegd.

Een echte survivalrun is een test van doorzettingsvermogen!

 

Onze baan

Over de jaren hebben we met de inzet van onze leden en de Bouw Commissie en aardige obstakel baan weg gezet. Kom een keer kijken, en storm mee om sterk te worden en dat doorzettingsvermogen te kweken!

Survivalruns

 

Door het hele land (en langzaam ook in het buitenland) worden door verenigingen het gehele jaar door survivalruns georganiseerd. Je hoeft niet gelijk op competitief niveau mee te doen. Een mooie manier om met survivalruns kennis te maken is door recreatief mee te doen in een teamrun. Bij een teamrun mag je elkaar helpen en sta je niet alleen in de strijd. De meeste deelnemers bij survivalruns zijn recreatieve lopers, voor elk niveau is er een categorie tijdens een survivalrun.

Tijdens een survivalrun ontvang je altijd een polsbandje. Voor dit bandje ga je echt alles doen! Want als je een hindernis niet haalt dan verlies je jouw polsbandje. Dit polsbandje is je enige leven, en zonder polsbandje over de finish is een run niet gehaald. Je mag een hindernis wel zo vaak proberen als je wilt. Een echte test van doorzettingsvermogen. Als je uiteindelijk de finish haalt, dan is dit polsbandje jouw trots en kan de dag niet meer stuk.

 

 

Wedstrijd niveaus

Als de recreatieve runs goed gaan en je wilt meer uitdaging dan kan je besluiten om mee te doen voor het klassement, de wedstrijd categorieën. Hiervoor moet je een aantal kwalificatie punten scoren zodat je een wedstrijdlicentie kan aanvragen. Wanneer je een wedstrijd licentie weet te bemachtigen kan je meedoen aan wedstrijd survivalruns en kun je meedoen met het open nationaal kampioenschap.

Stel je zou voor Nationaal kampioen willen gaan, dan zie je hieronder hoe zo een carrière zou kunnen verlopen. Natuurlijk is zo een ambitie zeker niet altijd het doel van iedereen, en voor de meeste survivallaars is het doel van fit blijven, sterker worden, en gewoon plezier hebben met buiten ravotten ook ruim voldoende.

Wil je meer weten over survivalrun, kijk dan op de website van de Survivalrun Bond Nederland.