Reguliere trainingen
Tijden | Duur | Niveau | |
---|---|---|---|
Maandag | 19:00 – 20:30 | 1.5 uur |
Gemengde training |
Woensdag | 18:30 – 20:30 | 2 uur |
Gevorderden training |
Donderdag | 19:00 – 20:30 | 1.5 uur |
Recreanten training |
19:00 – 20:30 | 1.5 uur |
Introductie training * |
|
Zaterdag | 10:00 – 11:30 | 1.5 uur | Vrije trainen (geen trainer) |
Introductie niveau
Gevorderden niveau
Help de trainers door je van te voren in te schrijven, zodat zij rekening kunnen houden met het aantal deelnemers.
* Introductie training is in sommige winter maanden niet beschikbaar. Schrijf je in voor een proeftraining en we informeren je!
Nieuw? Doe mee aan een proeftraining!
Benieuwd, maar nog geen lid? Geen probleem! Schrijf je in met het formulier hieronder en je kan 3x gratis een proeftraining volgen. In december, januari en februari zijn er geen introductietrainingen.
Een open buitensport vereniging
Ben jij sportief en buitenmens, en woon je in de regio Delft, Den Haag, Rotterdam? Dan is Durf de plek voor jou!
Buitensportvereniging Durf is een open vereniging van karakter. Bij zowel trainingen als buitensport avonturen zijn er geen verplichtingen of groepsdruk (tenzij je samen hard wil gaan). Wekelijk beoefenen we survivalrun, maar daarnaast worden ook veel andere buitensporten beoefend en ieder seizoen tripjes en expedities ondernomen. Zo is Durf een uitstekend platform om gelijkstemden te ontmoeten met wie je samen plannen kunt smeden en avonturen kunt beleven. Dit is jouw kans om samen fit en sterk te worden, te ondernemen en onvergetelijke ervaringen op te doen!
FAQ
We verzamelen 5-10min voor de start van de training op het trainingsterrein. Zie hier locatie informatie. Voor overige vragen:
Training (8)
Vrij weinig! Voor een survivalruntraining heb je het volgende nodig:
- hardloopschoenen (of nog beter: trailrun schoenen)
- een tight of lange sportbroek
- een sportshirt
- sokken over de enkels zijn aangeraden (comfortabeler met klimmen)
- en vooral; een goed humeur en zin om buiten te komen rennen en klauteren!
Verenigingstight en -shirt zijn tevens hier te koop. Trailrunschoenen kun je met ledenkorting kopen bij Runningpoint in Vlaardingen (bijv. Innov8 of Salomon). Vraag naar de Durf ledenkorting bij het afrekenen.
Het is handig om een lange hardloopbroek aan te doen, of nog liever een tight. Dit beschermd je benen bij het nemen van de hindernissen en ze zijn vaak sneldrogend. Lange sokken zijn aan te raden omdat je in touwen klimt en dit kan schuren langs de enkels.
Is het koud buiten? Dan kan de volgende extra gear van pas komen:
- een thermoshirt (met lange mouwen) onder je sportshirt
- een buff kan prettig zijn en/of een muts
- voor je handen kunnen opengeknipte wollen sokken of klimwanten fijn zijn om deze niet te koud/stijf te laten worden tijdens het hardlopen
Elk niveau is welkom! Want we hebben trainingen voor verschillende niveaus, van beginner tot ervaren!
Beginner?
Als je nog nooit een survivalrun(training) hebt gedaan, doe dan mee aan een introductietraining op donderdag (meldt je hier aan). Elke 1e donderdag van de maand start er een reeks van 3 trainingen van 19:00 – 20:30 uur. We leggen je dan alle essentiële technieken uit. Trainers zorgen er voor dat de oefeningen inspelen op niveau.
Rustig aan of nieuw?
Als je al wel bekend bent met survivalrun en nog geen lid, meldt je dan aan voor een proeftraining. Vooral de maandagtrainingen zullen dan goed bij jouw niveau passen. Wees welkom!
Ben je lid en wil je gewoon lekker buiten trainen, zonder heel hard te gaan? Ook dan is de maandtraining de perfecte keus.
Ervaren?
Heb je al vaker survivalruns gedaan en wil je uitdaging? Sluit dan aan bij een van de gemengde of vrije trainingen. Dat zijn maan-, woens- en donderdagen. En daarnaast kun je op zaterdagen zelfstandig de baan op.
Hard gaan?
Kom naar de woensdagtraining! Of ga hard knallen met anderen op de vrije trainingen! Als je hard wilt gaan zijn er altijd mensen voor te paaien om met je mee toe doen. Want samen gaan = hard gaan! Als groepje elkaar pushen zodat je morgen van de spierpijn kan genieten; dat betekent groei! Bij Durf is de mentaliteit: challenge and push yourself!
Onze trainingslocatie bevindt zich op het terrein van voetbalclub DHL, op Brasserskade 234 net buiten de bebouwde kom.
We verzamelen bij de zogenaamde ‘WiFi-combi’. Deze hindernis staat achter de voetbalvelden, aan je rechterhand als je het terrein van DHL binnenkomt.
Jazeker! Regen, hagel of sneeuw, de training gaat gewoon door. Er is maar één uitzondering: onweer en ander onveilig weer. Maar dan verzinnen we wel wat anders om toch te kunnen trainen.
Klimmen, boogschieten, houthakken en grote hoogtes; survivalrun is zeker niet zonder risico’s. Maar tegen de verwachtingen in komen ongelukken en blessures zelden voor. Veiligheid in survivalrun wordt gereguleerd door de Survivalrun Bond Nederland, een nationale toezichthouder, die iedere survivalrunbaan keurt op veiligheid. Hoge hindernissen mogen enkel boven water met reddingswerkers paraat. Ook zijn trainers opgeleid over waar de risico’s schuilen, en ontwerpen ze trainingen aan de hand van het niveau van de deelnemers. Beginners zullen de verschillende survivalrun technieken worden uitgelegd, zodat er veilig getraind kan worden. Op deze manier leer je de hindernis veilig te nemen en weet je waar je grenzen liggen. Hierdoor weet een geoefende survivalrunatleet goed zijn houvast en eigen vermogens in te schatten. Nog voor het te veel wordt weet een geoefende atleet zich gecontroleerd uit een hindernis te laten zakken of vallen. Na een tijdje gaat dit vanzelf, en kan je vertrouwen op je lichaam.
Is survivalrun uitputtend en moet je regelmatig je grenzen verleggen? Zeker! Maar gevaarlijk is survivalrun niet.
Jazeker! Alleen het bestuur kan deze personen inschrijven voor een training. Vraag aan het bestuur vooraf even toestemming of deze persoon een proeftraining mee mag doen. Bij goedkeuring kan een vriend(in) mee trainen. Wordt dit van tevoren niet gevraagd dan heeft de trainer de mogelijkheid om de toegang tot de training te ontzeggen.
IJktraining is een speciale training; elke eerste woensdag van de maand! Hier is iedereen van ieder niveau welkom, en het is erg aangeraden om hier aan deel te nemen!
Het is namelijk een soort zelftest zodat je na een tijdje kan zien hoe je vooruitgang boekt; je traint al die weken/maanden niet voor niets! Erg leuk en motiverend; en juist doen als je beginner bent! Focus ligt niet op wat je die training haalt, maar dat je geeft wat je dan hebt, en je groei ziet over de tijd. Het gaat niet om vandaag, maar je groei over de maanden!
Hoe meet je die groei?
Dat is dus het idee van de ijktraining! Tijdens ijktraining hangen er “ijklijsten” van verschillende niveaus (en iedere maand hanger er weer de zelfde). Je begint bij laagste, kijkt of je die kan uitlopen, zo ja: gefeliciteerd! Level 🆙! 🥳 en lan je de volgende lijst gaan proberen. Dit herhaal je tot het niet meer lukt een lijst uit te krijgen met ijktraining. Dan weet je dat dat je niveau is. Als je gratis en automatisch grafiekjes wilt dan kan je hier in de training list iedere keer loggen je tot waar je gekomen bent in de lijst. Zo kan je na iedere maand zien hoeveel verder je bent gekomen, en zo dus je voortgang meten (ijken).
Ijklijsten
Wil je zelfstandig de ijktraining doen? Dan kan je hier de lijsten vinden, en hier de locaties van de hindernissen.
Gebruik deze kaart (en por iemand van de Media Commissie als die niet meer up to date is). Zeker handig voor ijk-training in combinatie met de ijk-lijsten!