Image Alt

Veel gestelde vragen

Training (8)

Vrij weinig! Voor een survivalrun training heb je een tight/lange broek, hardloopschoenen, een sportshirt nodig, en vooral een goed humeur.

Verenigings tight en shirt zijn tevens hier te koop.

Het is handig om een strakke lange hardloopbroek aan te doen (een tight genaamd). Dit is makkelijker bij het nemen van de hindernissen en ze zijn vaak sneldrogend. Lange sokken zijn aan te raden omdat je in touwen klimt en dit kan schuren langs de enkels. Is het koud buiten? Doe dan een thermoshirt (met lange mouwen) onder je sportshirt aan. Ook kan een buff dan prettig zijn. Goede trailrunschoenen kun je met ledenkorting kopen bij Runningpoint in Vlaardingen (bijv. Innov8 of Salomon) . Durf leden kunnen daar korting vragen bij afrekening.

Categorie: Training

Elk niveau is welkom! Want we hebben trainingen voor verschillende niveaus, van beginner tot ervaren!

Beginner?
Als je nog nooit aan survivalrun hebt gedaan dan zijn de maandag beginner trainingen aan te raden. Zeker de introductie training, dat is op de eerste maandag van de maand. Dan zal de trainer en / of de ervaren leden je de technieken uitleggen. Trainers zorgen er voor dat de oefeningen inspelen op niveau.

Ervaren?
Heb je al vaker aan survivalrun gedaan? Sluit dan gewoon aan bij een van de gemengde of vrije trainingen. Zie de training inschrijf sheet voor welke dagen dat is!

Hard gaan?
Kom naar de woensdag training! Of ga hard knallen met anderen op de vrije trainingen! Als je hard wilt gaan zijn er altijd mensen op de training die te paaien zijn voor deze uitdaging. Want samen gaan = hard gaan. Als groepje elkaar pushen zodat je morgen van die spierpijn kan genieten; dat betekent groei! Bij Durf is immers de mentaliteit: challenge and push yourself!

Categorie: Training

Onze trainingslocatie bevindt zich op het terrein van voetbalclub DHL, op Brasserskade 234 net buiten de Delftse stad bebouwing.

We verzamelen bij de zogenaamde ‘WiFi-combi’. Deze hindernis staat achter de voetbalvelden, aan je rechterhand als je het terrein van DHL binnen komt.

 

Categorie: Training
Tag: Contact

Jazeker! Regen, hagel of sneeuw, de training gaat gewoon door. Er is maar één uitzondering en dat is onweer, maar dan verzinnen we wel wat anders om toch te kunnen trainen.

Categorie: Training

Klimmen, boogschieten, houthakken en grote hoogtes; survivalrun is zeker niet zonder risico’s. Maar tegen de verwachtingen in komen ongelukken en blessures zelden voor. Veiligheid in survivalrun wordt gereguleerd door de Survivalrun Bond Nederland, een nationale toezichthouder, die iedere survivalrunbaan keurt op veiligheid zoals hoogtes. Hoge hindernissen mogen enkel boven water met reddingswerkers paraat. Een trainer weet waar de risico’s schuilen, en ontwerpt een training aan de hand van inzicht in het niveau van de leden. Beginners zullen de verschillende survivalrun technieken worden uitgelegd, zodat er veilig getraind kan worden. Op deze manier leer je de hindernis veilig te nemen en weet je waar je grenzen liggen. Hierdoor weet een geoefende survivalrunatleet goed zijn houvast en eigen vermogens in te schatten. Nog voor het te veel wordt weet een geoefende runner zich gecontroleerd uit een hindernis te laten vallen. Na een tijdje gaat dit vanzelf, en kan je vertrouwen op je lichaam.

Is survivalrun uitputtend en moet je regelmatig je grenzen verleggen? Zeker! Maar gevaarlijk is survivalrun niet.

Categorie: Training

Jazeker! Alleen het bestuur kan deze personen inschrijven voor een training. Vraag aan het bestuur vooraf even toestemming of deze persoon een proeftraining mee mag doen. Bij goedkeuring kan een vriend(in) mee trainen. Wordt dit van tevoren niet gevraagd dan heeft de trainer de mogelijkheid om de toegang tot de training te ontzeggen.

Categorie: Training

Ijktraining is een speciale training 1x in de maand, de eerste woensdag van de maand! Hier is iedereen van ieder niveau welkom, en erg aangeraden om aan deel te nemen!

Het is namelijk een soort zelftest zodat je na een tijdje kan zien hoe je voortgang maakt over de maanden. Normaal merk je niet hoeveel sterker en fitter je eigenlijk wel niet wordt met al dat afzien tijdens de trainingen, dus juist voor beginners is dit erg leuk en motiverend! Juist doen als je beginner bent! Focus ligt niet op wat je die training haalt, maar dat je geeft wat je dan hebt, en je groei ziet ontstaan met de volgende trainingen. Het gaat niet om vandaag, maar je groei over de maanden!

Hoe meet je die groei?

Dat is dus het idee van de ijktraining! Tijdens ijktraining hangen er “ijk lijsten” van verschillende niveaus (en iedere maand hanger er weer de zelfde). Je begint bij laagste, kijkt of je die kan uitlopen, zo ja: gefeliciteerd! Level 🆙! 🥳 en lan je de volgende lijst gaan proberen. Dit herhaal je tot het niet meer lukt een lijst uit te krijgen met ijktraining. Dan weet je dat dat je niveau is. Als je gratis en automatisch grafiekjes wilt dan kan je hier in de training list iedere keer loggen je tot waar je gekomen bent in de lijst. Zo kan je na iedere maand zien hoeveel verder je bent gekomen, en zo dus je voortgang meten (ijken).

Wil je zelfstandig de ijktraining doen (misschien training gemist), dan kan je hierzo de lijsten vinden, en hierzo de locatie van de hindernissen.

Categorie: Training

Gebruik deze kaart (en por iemand van de Media Commissie als die niet meer up to date is). Zeker handig voor ijk-training in combinatie met de ijk-lijsten!

Categorie: Training

Voor leden (6)

In het gebouw van DHL (naast de baan) zijn verschillende ruimtes. Deze kan je reserveren bij DHL. Contacteer hiervoor Martin Landers (contactpersoon voor Durf binnen DHL). Contact gegevens van Martin kan je opvragen bij Werner of Felix. De vergader ruimte is kostenloos.

Categorie: Voor leden

Durf heeft toegang tot een app die DHL gebruikt voor het beheer van de lampen bij de voetbal velden. Een aantal trainers (zoals Stefan) hebben daar ook toegang toe, en bij hun kan je vragen de lampen aan te zetten of ook toegang regelen als trainer. Als je de toegangscode vergeten bent kan je deze in de trainers WhatsApp groep beschrijving vinden.

Categorie: Voor leden

Ja deze is te koop via: de pagina Verenigingskleding

Categorie: Voor leden

FYI: waarschijnlijk klopt deze informatie nog wel, maar voor meest up to date versie hiervan, zie altijd het Huishoudelijk Regelement, artikel 10

Om het aangaan van financiële verplichtingen te reguleren volgt onderstaand wie welke uitgaven mogen doen.

  1. € 0,- tot € 50,-: Kunnen gedaan worden door ieder lid van de vereniging na mondelinge goedkeuring door een van
    de bestuursleden. Bij de declaratie dient een kassabon ingeleverd te worden
  2. € 50,- tot € 250,-: Kunnen gedaan worden door ieder bestuurslid of door ieder lid van de vereniging na schriftelijke goedkeuring door een bestuurslid. Een kopie van de schriftelijke goedkeuring dient met de kassabon ingeleverd te worden. Schriftelijke goedkeuring kan ook per e-mail.
  3. €250,- tot €2.500,-: Kunnen gedaan worden door ieder lid van de vereniging na schriftelijke goedkeuring door het bestuur (ondertekend door minstens 2 bestuursleden). Ook dient, indien mogelijk, een offerte aangevraagd te worden. De bestelling dient door een van de leden van het dagelijks bestuur uitgevoerd of ondertekend te worden. Schriftelijke goedkeuring kan ook per e-mail.
  4. €2.500,- en groter: Dienen door de algemene ledenvergadering te worden goedgekeurd.

Voor de baancommissie wordt er jaarlijks een budget vastgesteld. Dit wordt door de algemene ledenvergadering goedgekeurd. Binnen dit budget heeft de commissie tot €500,- de vrijheid om materialen voor de baan aan te schaffen zonder schriftelijke goedkeuring door een bestuurslid. Daarna geldt bovenstaande regel betreffende uitgave- en tekenbevoegdheid tot het maximum van het vastgestelde budget.

Categorie: Voor leden

Bij Durf willen we dat je je veilig en prettig voelt. Als je iets vervelends hebt meegemaakt of gezien op een training kan je terecht bij de vertrouwenspersoon.

Categorie: Voor leden

Algemeen (5)

Nee hoor! Je mag drie proeftrainingen doen om te kijken of Durf en survivalrun iets voor jou is. Vind je het na deze drie trainingen leuk genoeg, dan kun je lid worden van Durf. Meer hierover bij de proeftrainingen.

Categorie: Algemeen

Een lidmaatschap bij Durf kost €20,- per maand. Meer informatie over een lidmaatschap bij Durf vind je hier.

Categorie: Algemeen

We hanteren voorlopig een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar. In de toekomst willen wij ook jeugdtrainingen organiseren maar we zijn nog een jonge vereniging en dit is nog in voorbereiding. Ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je hier je interesse aangeven. Zodra er jeugdtrainingen worden georganiseerd, zal je een melding krijgen.

Categorie: Algemeen

Er worden nog geen clinics gegeven door onze vereniging. Je kunt altijd een bericht naar het bestuur sturen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het bestuur is te bereiken via de contact pagina.

Categorie: Algemeen

Een survivalrun is geen obstakelrun of mudrun. Er zijn overeenkomsten zoals het lopen en het nemen van hindernissen, maar survivalrun vereist aanzienlijk meer in techniek en (arm)kracht. Zonder techniek gaat het je waarschijnlijk niet lukken om een survivalrun uit te lopen. Denk bijvoorbeeld aan klimtechniek, boogschieten, houthakken of kayakken.

Daarnaast zijn er technische verschillen in de wedstrijdruns. Waar je bij een obstakelrun of mudrun een hindernis mag doen en bij survivalrun een hindernis moet doen. Bij de start van een survivalrun krijg je een polsband om. Haal je een hindernis niet dan verlies je dit polsbandje. Het verliezen van het polsbandje zorgt voor straftijd, waardoor je in de uitslagen niet bovenin kan eindigen. Naast plezier in wat je doet is behoud van het polsbandje dé uitdaging van een survivalrun.

Categorie: Algemeen