Image Alt

Veel gestelde vragen

Algemeen (5)

Nee hoor! Je mag drie gratis proeftrainingen doen om te kijken of Durf en survivalrun iets voor jou is. Vind je het na deze drie trainingen leuk genoeg, dan kun je lid worden van Durf. Schrijf je hier in voor een proeftraining.

Categorie: Algemeen

Een lidmaatschap bij Durf kost €20,- per maand. Meer informatie over een lidmaatschap bij Durf vind je hier.

Categorie: Algemeen

We hanteren voorlopig een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar. In de toekomst willen wij ook jeugdtrainingen organiseren, maar dit is nog in voorbereiding. Ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je hier je interesse aangeven. Zodra er jeugdtrainingen worden georganiseerd, zal je een melding krijgen.

 

Categorie: Algemeen

Er worden nog geen clinics gegeven door onze vereniging. Je kunt altijd een bericht naar het bestuur sturen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het bestuur is te bereiken via de contact pagina.

Categorie: Algemeen

Een survivalrun is geen obstakelrun of mudrun. Er zijn overeenkomsten, zoals het lopen en het nemen van hindernissen, maar survivalrun vereist aanzienlijk meer techniek en (arm)kracht. Zonder techniek gaat het je waarschijnlijk niet lukken om een survivalrun uit te lopen. De belangrijkste technieken zijn de voetklem, swingover, apenhang, cat crawl (‘keertechniek’), en triangels. Maar denk bijvoorbeeld ook aan klimtechnieken, boogschieten, houthakken en kayakken.

Ook zie je in survivalrun vaak ‘combinatiehindernissen’, waar je meerdere soorten hindernissen achter elkaar doet, zonder de grond te raken. Tactisch kunnen rusten (bijvoorbeeld in je voetklem en dus je armen kunnen uitschudden) maakt hierbij dus een groot verschil!

Daarnaast zijn er verschillen in regels bij de wedstrijden. Waar je bij een obstakelrun of mudrun een hindernis mag overslaan, zijn de hindernissen bij survivalrun verplicht. Bij de start van een survivalrun krijg je een polsbandje om. Haal je een hindernis niet, dan verlies je dit polsbandje. Je mag een hindernis wel zo vaak proberen als je wilt. Het verliezen van het polsbandje zorgt voor straftijd, waardoor je in de uitslagen niet bovenin kan eindigen. Naast plezier in wat je doet, is behoud van het polsbandje dé uitdaging van een survivalrun.

Tenslotte draait survivalrun hoofdzakelijk op de inzet en het enthousiasme van vrijwilligers, waar mudruns en obstacleruns ook een commercieel doel hebben. Mud- en obstacleruns zijn daarom leuk, maar op een andere manier dan survivalrun.

Categorie: Algemeen