Image Alt

Veel gestelde vragen

Algemeen (5)

Nee hoor! Je mag drie proeftrainingen doen om te kijken of Durf en survivalrun iets voor jou is. Vind je het na deze drie trainingen leuk genoeg, dan kun je lid worden van Durf. Meer hierover bij de proeftrainingen.

Categorie: Algemeen

Een lidmaatschap bij Durf kost €20,- per maand. Meer informatie over een lidmaatschap bij Durf vind je hier.

Categorie: Algemeen

We hanteren voorlopig een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar. In de toekomst willen wij ook jeugdtrainingen organiseren maar we zijn nog een jonge vereniging en dit is nog in voorbereiding. Ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je hier je interesse aangeven. Zodra er jeugdtrainingen worden georganiseerd, zal je een melding krijgen.

Categorie: Algemeen

Er worden nog geen clinics gegeven door onze vereniging. Je kunt altijd een bericht naar het bestuur sturen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het bestuur is te bereiken via de contact pagina.

Categorie: Algemeen

Een survivalrun is geen obstakelrun of mudrun. Er zijn overeenkomsten zoals het lopen en het nemen van hindernissen, maar survivalrun vereist aanzienlijk meer in techniek en (arm)kracht. Zonder techniek gaat het je waarschijnlijk niet lukken om een survivalrun uit te lopen. Denk bijvoorbeeld aan klimtechniek, boogschieten, houthakken of kayakken.

Daarnaast zijn er technische verschillen in de wedstrijdruns. Waar je bij een obstakelrun of mudrun een hindernis mag doen en bij survivalrun een hindernis moet doen. Bij de start van een survivalrun krijg je een polsband om. Haal je een hindernis niet dan verlies je dit polsbandje. Het verliezen van het polsbandje zorgt voor straftijd, waardoor je in de uitslagen niet bovenin kan eindigen. Naast plezier in wat je doet is behoud van het polsbandje dé uitdaging van een survivalrun.

Categorie: Algemeen