Image Alt

Veel gestelde vragen

Training (6)

Vrij weinig! Voor een survivalrun training heb je een tight/lange broek, hardloopschoenen, een sportshirt nodig, en vooral een goed humeur.

Verenigings tight en shirt zijn tevens hier te koop.

Het is handig om een strakke lange hardloopbroek aan te doen (een tight genaamd). Dit is makkelijker bij het nemen van de hindernissen en ze zijn vaak sneldrogend. Lange sokken zijn aan te raden omdat je in touwen klimt en dit kan schuren langs de enkels. Is het koud buiten? Doe dan een thermoshirt (met lange mouwen) onder je sportshirt aan. Ook kan een buff dan prettig zijn. Goede trailrunschoenen kun je met ledenkorting kopen bij Runningpoint in Vlaardingen (bijv. Innov8 of Salomon) . Durf leden kunnen daar korting vragen bij afrekening.

Categorie: Training

Elk niveau is welkom! Van beginner tot ervaren, voor iedereen is de training uitdagend.

Beginner?
Als je nog nooit aan survivalrun hebt gedaan dan zal de trainer en / of de ervaren leden je de technieken uitleggen. Trainers zorgen er voor dat de oefeningen inspelen op niveau.

Ervaren?
Heb je al vaker aan survivalrun gedaan? Sluit dan gewoon aan bij de trainingen. De trainingen zijn erop gericht dat ze voor elk niveau toegankelijk zijn en iedereen wordt uitgedaagd. Durf jij het aan?

Hard gaan?
Als je hard wilt gaan zijn er altijd mensen op de training die te paaien zijn voor deze uitdaging. Want samen gaan = hard gaan. Als groepje elkaar pushen zodat je morgen van die spierpijn kan genieten, want dat betekend groei! Bij Durf is immers de mentaliteit: challenge yourself!

Categorie: Training

Onze trainingslocatie bevindt zich op het terrein van voetbalclub DHL, op Brasserskade 234 net buiten de Delftse stad bebouwing.

We verzamelen bij de zogenaamde ‘WiFi-combi’. Deze hindernis staat achter de tennisvelden, aan je rechterhand als je het terrein van DHL binnen komt.
Trainingslocatie Durf

Categorie: Training

Ja, regen, hagel of sneeuw, de training gaat gewoon door. Er is maar één uitzondering en dat is onweer, maar dan verzinnen we wel wat anders om toch te kunnen trainen.

Categorie: Training

Klimmen, onregelmatig terrein, houthakken en grote hoogtes. Survivalrun is zeker niet zonder risico’s. Maar tegen de verwachtingen in komen ongelukken en blessures zelden voor. De survivalrunbaan wordt door de Survivalrun Bond Nederland, een nationale toezichthouder, gekeurd op veiligheid en beperkt tot veilige hoogtes. Hoge hindernissen mogen enkel boven water met reddingswerkers paraat. Een trainer weet waar de risico’s schuilen, en ontwerpt een training aan de hand van inzicht in het niveau van de leden. Beginners zullen de verschillende survivalrun technieken worden uitgelegd, zodat er veilig getraind kan worden. Op deze manier leer je de hindernis veilig te nemen en weet je waar je grenzen liggen. Hierdoor weet een geoefende survivalrunatleet goed zijn houvast en eigen vermogens in te schatten. Nog voor het te veel wordt weet een geoefende runner zich gecontroleerd uit een hindernis te laten vallen. Na een tijdje gaat dit vanzelf, en kan je vertrouwen op je lichaam.

Is survivalrun uitputtend en moet je regelmatig je grenzen verleggen? Zeker! Maar gevaarlijk is survivalrun niet.

Categorie: Training

Jazeker! Alleen het bestuur kan deze personen inschrijven voor een training. Vraag aan het bestuur vooraf even toestemming of deze persoon een proeftraining mee mag doen. Bij goedkeuring kan een vriend(in) mee trainen. Wordt dit van tevoren niet gevraagd dan heeft de trainer de mogelijkheid om de toegang tot de training te ontzeggen.

Categorie: Training