Hindernis Survivlrun Durf

Wat is Durf?

Durf zet buitensport, samenzijn en uitdaging centraal. De vereniging is open voor iedereen met een voorliefde voor buitensport die samen wil trainen, activiteiten ondernemen en grenzen wil verleggen. De basissport is survivalrun, waarvoor gezamenlijke trainingen worden georganiseerd op de woensdagavond en zaterdagochtend. Er is ruimte voor beginners tot gevorderden, waarbij plezier, jezelf verbeteren en het stimuleren van anderen de basis vormt van de trainingen. Techniektraining, duurvermogen en krachttraining om tot optimaal presteren te komen. Samen hard gaan, trainen is meer dan een work-out.

Activiteiten

De vereniging beoogt daarnaast om andere activiteiten op te pakken met de daarvoor geïnteresseerde leden zoals adventure races, trailruns, hikes of expedities. Het wordt gestimuleerd om met eigen ideeën en initiatieven te komen. Nooit eerder gedaan is geen reden om iets niet te doen. Plezier, nieuwsgierigheid, het willen leren en ervaringen delen zijn handvatten voor het opzetten van activiteiten die je altijd al eens zou willen doen. Hands-on mentaliteit, niet bang zijn om dat stapje extra te zetten, daar kom je mee verder.

Ontstaan

De vereniging is mid-2019 opgezet door oud-studenten die lid waren bij S.B.V. Slopend. Na afgestudeerd te zijn miste er iets in hun leven. Dat je aan het werk bent, betekent niet dat je ’s avonds niet lekker wilt survivalrunnen. Daarom hebben ze Buitensportvereniging Durf opgericht, een vereniging die niet alleen toegankelijk is voor studenten, maar voor iedereen.